مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید

8 فواید مهم پارافین جامد که نمی دانستید

پارافین جامد از ترکیب هیدروکربن آلکان های جامد به وجود می آید که در ساخت انواع محصولات در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های خیلی دور پیش از ظهور سیلیکون در صنعت زیبایی بکار می رفت. در حال حاضر در بیشتر صنایع مختلف مانند صنعت دارو و پزشکی، آرایشی و بهداشتی، غذایی، منسوجات و غیره استفاده می شود.

منظور از پارافین جامد چیست؟

پارافین جامد (Solid paraffin)  تحت عناوین دیگری از جمله وکس پارافین و موم پارافین نامیده می شود. در واقع این نوع پارافین یک هیدروکربن اشباع شده از نفت است که در ساختار خود 20 تا 40 کربن دارد. پارافین جامد دارای فرمول شیمیایی CNH2N+2 با دمای محیط است. در صورتی که در معرض حرارت 37 سانتی گراد قرار بگیرد ذوب می شود و تمامی ناخالصی های آن خارج می شود. ماهیت اصلی سازنده این پارافین اسلک وکس است. پارافین جامد رنگ شفاف و سفیدی دارد که از کیفیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد.

تاریخچه ی پارافین

پارافین جامد از سال 1868 برای نخستین بار کمتر از 10 سال بعد از حفر اولین چاه نفت به صورت تجاری تولید شد. این ماده در زمان سرد شدن به راحتی از نفت رسوب می کند. پیشرفت های تکنیکی در این عرصه منجر به عملکرد بالا و اقتصادی تر شدن جداسازی و فیلتراسیون شده است. شیوه های تصفیه نظیر تصفیه شیمیایی، رنگ زدایی با جاذب ها و همچنین تقسیم بندی موم های جدا شده به درجه با تقطیر تبلور مجدد یا هر دو می باشد. از لحاظ محتوای موم روغن های خام با هم تفاوت های زیادی دارند.

3 مدل پارافین جامد

انواع پارافین های جامد براساس میزان چربی در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. هر کدام از آنها کاربردهای متمایزی دارند که براساس نوع نیاز می توانید از انواع پارافین جامد در صنایع مختلف در بازار استفاده کنید.

· پارافین جامد کریستال (سبک)

پارافین جامد کریستال وزن بسیار سبکی نسبت به دیگر انواع خود دارد. این نوع پارافین تحت عنوان یک پارافین خام بکار می رود که قابلیت ترکیب شدن با هر میزان چربی را دارد. در واقع با روش عرق کردن این موم پارافین می توان پارافین کریستال تولید کرد.

· پارافین نوع ریز بلور (سنگین)

پارافین جامد سنگین از پرطرفدارترین و پرفروش ترین نوع پارافین است. این موم پارافین از نوع زیر بلور است. وجه اشتراک این نوع پارافین با پارافین سبک در اضافه کردن روغن به آن است تا با سفارش مشتریان سازگاری داشته باشد. در واقع مومی که از پارافین ریز بلور بدست می آید موم سنگین است که دمای خاصی برای استخراج این نوع پارافین مورد نیاز است.

· پارافین نوع صنعتی

این نوع پارافین دارای خلوص بسیار بالایی است، زیرا فرایند تصفیه روی آن به صورت کامل انجام می شود و شفافیت ناب پارافین در آن به خوبی نمایان است.

8 فواید مهم پارافین جامد که نمی دانستید
8 فواید مهم پارافین جامد

8 کاربرد مختلف پارافین جامد در صنایع مختلف

  1. قابلیت عایق بندی الکترونیکی
  2. ساخت مداد شمعی، شمع از پارافین و مداد رنگی
  3. در صنعت دارویی و درمانی به عنوان شل کننده عضلات، کاهش اسپاسم های عضلانی، افزایش گردش خون در بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
  4. در صنایع کشاورزی از این نوع پارافین برای تولید کودهای شیمیایی و تقویت کننده ها استفاده می شود.
  5. برای تولید لاستیک و تایر خودرو یک عایق بسیار قدرتمند است
  6. دارای پوشش کاملا ضد آب و غیر قابل نفوذ برای محصولات و صنایع فلزی، آهنی و چوبی است.
  7. در صنایع غذایی از آن برای کاور روی آبنبات ها استفاده می شود.
  8. به عنوان پارافین در لامپ ها، چراغ های روشنایی، فانوس ها به منظور نگهدارنده منبع نور استفاده می شود.

مهمترین کاربردهای پارافین جامد در صنعت آرایشی و بهداشتی

از کاربردهای این پارافین در لوازم آرایشی و بهداشتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

· پارافین جامد بهداشتی: از این نوع موم پارافین برای ساخت ماسک گل مومیایی، سالن های ماساژ، مدیتیشن و پارافین تراپی مورد استفاده قرار می گیرد. البته از پارافین های جامد بهداشتی برای تولید انواع لوازم آرایشی مانند واکس مو، مدادهای آرایشی، رژلب، مام و … بکار می رود.

· پارافین مایع بهداشتی: برای تولید انواع عطر و ادکلن، شامپوها، انواع روغن های مو، انواع شوینده های پوستی، انواع محصولات مراقبتی پوست و مو، انواع کرم های مو، لوسیون ها و … استفاده می شود.

فرایند تولید پارافین جامد چگونه است؟

1. روش تقطیر

در روش تقطیر، پارافین را به تدریج گرم می کنند تا به نقطه ذوب برسد  تا موم مایع به صورت قطره ای از آن بریزد. به این موم، تقطیر شده گفته می شود که دارای مقادیری از ترکیبات گوگرد و مواد اشباع نشده است که منجر به ایجاد رنگ و بوی نامطبوع و در نهایت کاهش توانایی اکسید شدن می شود. اضافه پارافین را با دمای بیشتر از نقطه ذوب حرارت می دهند تا مجدد به موم تبدیل شود.

این نوع پارافین دارای نقطه ذوب بسیار بالایی در مقایسه با موم اولیه است. موم تولید شده با روش تقطیر دارای نقاط ذوب مختلفی است. در حال حاضر این روش بکار می رود، لذا روش تبلور نسبت به روش تقطیر بهتر است.

2. روش تبلور

فرایند تبلور کاملا برعکس روش تقطیر، بجای اینکه موم را به نقطه ذوب برسانند آن را با حلال های مختلف ترکیب نموده تا پارافین جامد تولید گردد. با استفاده کتان که یکی از حلال های پرمصرف برای موم سازی است. زمانی کتان و موم با یکدیگر گرم می شوند که موم کاملا در آن حل می شود بعد از سرد شدن محلول، بلورهای موم تشکیل می شوند.

در این شیوه تمامی کریستال های تولید شده حاوی نقاط ذوب یکسان است. در صورتی که از صافی رد شوند نتیجه آن ذرات موم با نقطه ذوب مشابه است. این پارافین با روش تبلور از ترکیب هیدروکربن های چرب اشباع شده، بی بو، بی رنگ و شفاف با نقطه ذوب بالاتر از 45 درجه سانتی گراد است.

جمع‌ بندی

در این مبحث به موضوعاتی از جمله پارافین جامد چیست؟ تاریخچه، انواع، کاربرد، روش های تولید موم پارافین به طور مفصل پرداختیم. در صورتی که قصد خرید پارافین جامد در اصفهان دارید کافیست با کارشناسان مبین شیمی اسپادان ارتباط بگیرید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *